bekijk uw tuin via Google Maps

Google Maps handige tool voor uw gazon

Bij het kopen van een robotmaaier is het belangrijk de grootte van uw gazon te weten. Om de grootte van uw gazon te berekenen heeft Google hiervoor een handig hulpmiddel in het leven geroepen, via Google Maps.

Bereken het gebied en de juiste afstand met Google Maps.

  1. Google uw adres – Indien u dit nog nooit eerder heeft gedaan, tik uw adres in, in Google Maps.
  2. Kies een Startpunt – druk met uw rechtermuisknop op het punt van waaruit u wenst te beginnen en kies bereken de afstand.

3. Bepaal het gebied – houdt de linkermuisknop ingedrukt om het gazon te traceren totdat u het startpunt weer heeft bereikt. Voor een nauwkeurig resultaat kunt u meerdere gebieden toevoegen.

4. Bekijk nu uw gazongrootte – je hoeft nu alleen maar de grootte van het gazon af te lezen. Het is ook om te weten wat bijvoorbeeld de getrokken afstand is. De uitkomst geeft een globaal beeld van het benodigde begrenzingsdraad die u benodigd heeft.

Houdt u er rekening mee dat indien er obstakels aanwezig zijn u waarschijnlijk meer begrenzingsdraad zult nodig hebben.

Waarom is het raadzaam om de gazongrootte te weten ?

Indien u wenst dat de robot niet werkt gedurende de tijd dat kinderen in de tuin spelen of bijvoorbeeld in het weekend dan het raadzaam zijn om een robotmaaier te kiezen die een groter oppervlak aan kan. Hierdoor zal de robotmaaier in een korter tijdsbestek de oppervlakte hebben gemaaid en zullen ook de slijtage gevoelige onderdelen minder snel behoeven te worden vervangen.