Hoge kwaliteit zaaien, innovatieve bemesting, onze oplossingen voor groenere tuinen

Het aanleggen van een nieuw gazon in 5 stappen

De beste tijd van het jaar voor het aanleggen van een nieuw gazon is de herfst of het voorjaar.

1. Om te beginnen spit u de bodem om. Dit kunt u met een spade, spitvork of een bodemfrees doen. Daarna de grond twee tot drie weken laten rusten.

2. Bereid dan de bodem voor op het inzaaien door de grond te verkruimelen, dit kan eenvoudig met een cultivator. Verwijder de grove wortels en stenen. Om de structuur van de bodem te verbeteren, voegt u turf of leemachtig bodemzand toe.

3. Als de bodemtemperatuur gestegen is naar +10ºC, is de bodem klaar om in te zaaien. Het is belangrijk om gelijkmatig in te zaaien. Gebruik hiervoor een strooiwagen of handstrooier. Niet alleen handig voor het verspreiden van graszaad, maar ook van gazonmest. Na het inzaaien is het raadzaam om de grond met een laag turf af te dekken, als bescherming tegen vogels.

maxresdefault

4. In de weken na het inzaaien is het belangrijk voldoende water te geven. Vooral de eerste drie weken zijn cruciaal, dan heeft het nieuwe gazon veel vocht nodig. Besproei het daarom dagelijks, zonder plassen te creëeren. Alleen zo kunt u er voor zorgen dat het gazon goed ontkiemt en niet uitdroogt.

5. In juni, als de grashalmen 8-10 cm hoog zijn, is het tijd voor de eerste maaibeurt. Maai hierbij niet te kort, maar houd 5 cm hoogte aan. Dan ontstaat een egaal gazon en wordt verbranding door de sterker wordende zon voorkomen.

Het uitgebreide assortiment van Wolf Garten is verkrijgbaar bij, klik hier