Het complete LEGO onderwijsconcept in robotica

Back to School – Robottechnologie in het onderwijs

Dit is de derde generatie Mindstorms-robot. De EV staat voor evolutie en is de opvolger van de NXT-set. Tientallen scholen over de hele wereld hebben meegewerkt aan de ontwikkeling tot een compleet onderwijsconcept robotica.

EV3 basisset 45544

De basisset 45544 is geoptimaliseerd voor gebruik in de klas en bevat alles wat je nodig hebt om te leren werken met LEGO MINDSTORMS. Studenten kunnen bouwen, programmeren en hun oplossingen  testen gebaseerd op levensechte robottechnologie.

De software, het lesmateriaal en alle beschikbare ondersteuning zijn gratis te downloaden op legoeducation.com/downloads

maxresdefault

De instructie voor de leerlingen wordt gedaan door een robot in het systeem zelf. Een andere uitbreiding zijn de mogelijkheden om te werken met data-logging. De grootste verbetering is gemaakt door de vergrote capaciteit van de Slimme Steen. Nederlands is een van de talen waarmee de EV3 is uitgerust.

Wat kan je o.a. leren

  • Ontwerpen en bouwen van programmeerbare robots met behulp van motoren, sensoren, tandwielen, wielen, assen en andere technische componenten.
  • Experimenteren met data logging, bekijk de parameters in verloop van de tijd.
  • Begrijpen en interpreteren van 2D tekeningen om 3D modellen te maken.
  • Bouwen, testen en oplossen van problemen om de prestaties van de robot te verbeteren.
  • Krijgen van praktische ervaring met behulp van wiskundige concepten zoals inschatten en meten van afstand, tijd, snelheid,..
  • Effectief te communiceren met behulp van wetenschappelijke en technische taal. Dit is ook een uitstekende manier om de studenten om met elkaar te laten praten en samen te werken.
  • Studenten worden aangemoedigd om te brainstormen en creatieve oplossingen te vinden voor problemen

Waar verkrijgbaar ?

De Lego Mindstorms EV3 basisset 45544 is het voordeligste verkrijgbaar bij, klik hier of hier .