WeDo LEGO

Met de WeDo constructieset kunnen leerlingen eenvoudige LEGO modellen bouwen en deze programmeren via de computer. De set bevat meer dan 150 onderdelen waaronder een motor, bewegingsensoren, kantelsensoren en de LEGO USB hub.
LEGO® Education WeDo™ is een nieuw product wat tegemoet komt aan een hands’on, minds’on leerervaring die de term robotica in een nieuw daglicht plaatst voor basisschool leerlingen van 7-11 jaar oud. Net als de andere LEGO Education producten is het WeDo concept gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring op het aanbieden van leeractiviteiten die leerlingen stimuleert in hun eigen leerproces door een beroep te doen op hun creativiteit, samenwerking en probleemoplossend vermogen. Vaardigheden die allemaal noodzakelijk zijn voor een werkplek in de 21ste eeuw.

Waar kan je WeDo LEGO voordelig kopen?

WeDo LEGO kan je voordelig kopen op LEGO Discounter.

De bijzondere nieuwe onderdelen in deze set zijn een LEGO USB Hub met motor, tilt sensor en bewegingssensor.

RoaringLion1

LEGO Education WeDo

Het LEGO Education WeDo platform, word aangedreven door software die is ontwikkeld door LabVIEW, dit is alweer een nieuw product dat robotica in de klaslokalen brengt. De sets zijn geschikt voor basisschoolkinderen van 7 tot 11 jaar, waarbij ze leren bouwen en programmeren door middel van probleem oplossende activiteiten. LEGO Education WeDo zorgt voor een uitdagende leeromgeving waarin kinderen creatief moeten denken, met teamwork en probleem omlossende vaardigheden. De WeDo programmeeromgeving werkt met simpele, drag-and-drop software ontwikkeld door LabVIEW! WeDo is in Amerika verkrijgbaar sinds januari 2009 en in Nederland sinds november 2009.