Ariane – Europe' s gateway to space

Het Duitse Lucht en Ruimtevaart instituut –DLR– heeft voor de ontwikkeling van robottechnologie binnen het Ariane ruimtevaartproject voor Robotdiscounter gekozen voor de levering van Nexus robottechnologie om het mobiele vraagstuk hiermee in te vullen.

Het Ariane 6 programma

Om een onafhankelijke toegang tot de ruimte mogelijk te maken, hebben de Europese landen in 1973 overeenstemming bereikt over het Ariane 6 programma. Sindsdien is het een van de meest succesvolle Europese technologieprogramma’s geworden. Duitsland is vanaf het begin een belangrijke partner geweest. Lanceervoertuigen blijven een belangrijk element in de Europese en Duitse ruimtevaartstrategie. De algemene doelstelling is het creëren van een betrouwbaar, flexibel en concurrerend Europees lanceersysteem. Het Ariane-programma heeft dit doel voor 35 jaar vervuld en voorziet in Ariane 5 van een echt high-performance Lanceervoertuig. De Vega kleine draagraket en de Russische Sojoez-raketten, die net als Ariane gebruik maken van het lanceerplatform in Frans Guyana, voltooien het bereik van lanceervoertuigen. Met de levering van de Nexus robottechnologie zal het mobiele vraagstuk hiermee worden verwerkt en opgelost.

Over Robotdiscounter

Sinds 2012 zijn wij importeur en distributeur van computergestuurde robot producten. Deze robots bieden wij aan voor een zeer scherpe prijs aan consumenten maar ook aan de zakelijke markt middels een professionele e-commerce organisatie. Robotdiscounter is hiermee de marktleider in Robottechnologie.