StoryStarter maakt kinderen enthousiast over schrijven en lezen

Iedereen heeft een verhaal ……………..

Als leerkracht weet u hoe lastig het kan zijn om enthousiasme en motivatie voor lezen en schrijven bij uw leerlingen te kweken. Daarom introduceren wij met trots het eerste LEGO® Education-concept dat specifiek is bedoeld ter ondersteuning van het taalonderwijs. 

StoryStarter is een praktisch hulpmiddel dat leerlingen inspireert om samen te werken, terwijl ze tegelijkertijd verhalen maken en communiceren met behulp van LEGO-steentjes. StoryStarter wil leerlingen de basisstructuur van een goed opgesteld verhaal leren en daarom is dit een geweldig hulpmiddel voor het analyseren van bestaande verhalen of het bespreken van specifieke, actuele onderwerpen. Bovendien koppelt de StoryVisualizer-software de fysieke wereld aan de digitale wereld en kunnen leerlingen de verhalen die ze hebben bedacht visueel en creatief opslaan. De leerlingen worden hierdoor enthousiaster over taal! Lezen en schrijven wordt met StoryStarter een leuke ervaring voor kinderen uit groep 4-7, ongeacht hun niveau en achtergrond!

maxresdefault

StoryStarter is een innovatieve manier om kinderen diverse essentiële vaardigheden te leren: 
• Kinderen worden beter in schrijven, taal en lezen. 
• Kinderen worden beter in communiceren, zoals spreken, luisteren en presentaties geven. 
• Kinderen leren beter samenwerken en in teams werken. 
• Kinderen begrijpen dingen sneller en ze leren hoe ze nieuwe verhalen kunnen maken en hoe ze bestaande verhalen kunnen analyseren. 
• Kinderen leren met de StoryVisualizer-software (optioneel) hoe ze digitale hulpmiddelen kunnen gebruiken.