Cognitieve ontwikkeling

DUPLO van LEGO Large Farm

Wellicht een van de laatste dingen wat je op een review website zal kunnen tegenkomen. Maar lees eens verder, vooral als je kinderen hebt. DUPLO van LEGO Large Farm is niet zomaar speelgoed. Denk aan: Cognitieve ontwikkeling (wiskunde) – dieren sorteren, vormen bestuderen, patronen maken en tellen. Cognitieve ontwikkeling (wetenschap) – behoeften en gedragingen van dieren bestuderen. Taalontwikkeling – gebruiken van opeenvolgende beschrijvingen, zoals “eerst dit, dan dat”

U kunt heel wat van deze wiskundeactiviteiten uitbreiden door de Large Farm Set te combineren met andere dieren in de bouwzone van de klas.

Waar kan je DUPLO van LEGO Large Farm voordelig kopen?

DUPLO van LEGO Large Farm kan je voordelig kopen op Blokjes Discounter.

5 ideeën om kennis te maken met wiskunde

Spoor de kinderen aan om de dieren te sorteren op basis van een of meerdere kenmerken, en tel vervolgens hoeveel dieren er in elke groep aanwezig zijn. U kunt deze activiteit herhalen en de dieren sorteren op basis van andere kenmerken (bv. aantal poten, kleuren, waar ze leven, of wat ze eten).

LEGO DUPLO 10525-1_enl

Stimuleer de kinderen om te praten over de dingen die een boer dagelijks doet. Laat hen daarna deze dagelijkse taken in een bepaalde volgorde plaatsen. Laat hen een dag uit het leven van de boer naspelen, en bespreek wat er ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds gebeurt.

Alle dieren zijn ontsnapt! Laat de kinderen de boer helpen met het bouwen van omheiningen voor de dieren. Vraag de kinderen na het bouwen welke vormen de omheinde stukken hebben. Laat de kinderen omheinde stukken met een andere vorm maken.

Moedig de kinderen aan om te leren tellen door de boerderijdieren te gebruiken. Speel een scenario waarbij de boer nieuwe dieren naar de boerderij brengt. Laat de kinderen tellen hoeveel dieren er in totaal zijn.

De boerderijdieren willen een optocht houden. Moedig de kinderen aan om een stoet te maken en de dieren in een bepaald patroon te zetten. Het patroon kan eenvoudig of ingewikkeld zijn, afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden van de kinderen.

Leergebieden

Cognitieve ontwikkeling (wiskunde) – dieren sorteren, vormen bestuderen, patronen maken en tellen. Cognitieve ontwikkeling (wetenschap) – behoeften en gedragingen van dieren bestuderen. Taalontwikkeling – gebruiken van opeenvolgende beschrijvingen, zoals “eerst dit, dan dat”